dijous, 23 d’agost del 2012

Mostres i enamorament...

Durant aquesta última setmana amb en Gino i la Ruth vam intensificar el ritme del mostreig en les nostres vinyes. "Noi, com està lo raïm?" és una pregunta típica d' aquesta epoca a la Terra Alta!

Les caminades durant les hores més fresques del dia entre les tires parlen del nostre vi 2012. Encara que hagi sigut una campanya dificil en aquesta zona, per la extrema sequera i per les temperatures elevadissimes del juliol i agost, les vinyes ens parlen de salut, de concentració de sensacions. Estic convençut que un "estress controlat" en segons quines varietats desperta en el raïm vies bioquímiques amb un resultat qualitatiu.
El raïm blanc te un aspecte ambar, perfecte, amb grans prou elàstics, una concentració de sucres important i que conserven fragrància i frescura. Picant grans de raïm per les anàlisis en vaig degustar molts i estic convençut que la nostra Notte Bianca 2012 serà aquesta setmana...les sensacions son positives!  
La maduració del raïm negre és diferent i per moltes varietats encara estem a la fase de maduració pre-tecnològica. Però les varietats primerenques deixen veure la complexitat i comencen a cridar les amigues estisores...l' enamorament és amb Merlot, Garnatxa i Syrah... El nostre 3D3 començarà a agafar vida en breu amb la verema del Merlot, segur. Els pinyols ja son prou dolços, les pells relaxades i grans fragrànts. L' extracció del color és realment expectacular en Merlot i Syrah.

De totes maneres les mostres son al laboratori i per algunes varietats serà el últim mostreig: les curves de maduració van ser bastant parabòliques enguany.

Doncs...continueu a llegir i en breu la data de la Notte Bianca 2012!

In vino vivendo...